Jónak és hasznosnak tartom a medvehagyma bemutatását. Én főzeléket, salátát és levest készítettem belőle.
Felhasználásához javaslom még a KISALFÖLD c. napilap gasztromagazin mellékletének (2010. június 2.) receptjeit:
Jónak és hasznosnak tartom a medvehagyma bemutatását. Én főzeléket, salátát és levest készítettem belőle.
Felhasználásához javaslom még a KISALFÖLD c. napilap gasztromagazin mellékletének (2010. június 2.) receptjeit:
Keukenhof csodálatos hely, de itthon is láthatunk szép tulipánokat.
Tegnap a budapesti Füvészkertben jártam, ott fényképeztem ezeket a szépséges virágokat. Most virágoznak a cseresznyefák is, úgyhogy érdemes ellátogatni ebbe a város szívében megbúvó botanikus kertbe. Sajnos a pálmaház felújítás miatt nem látogatható, és mindenfelé munkagödröket, munkagépeket és munkásokat kell kerülgetni, de ezzel együtt is élvezhető a park szépsége. Hétvégi programnak, de akár egy laza délutáni sétára is megfelelő hely a Füvészkert. Nézzétek meg ti is!
Miután a kerti munkákkal kapcsolatban is rendszeresen időzavarban, csúszásban vagyok, gondoltam, saját okulásomra, és talán mások segítségére is csokorba gyűjtöm az aktuális tennivalókat.
Az alábbi képeket egy kedves olvasónk, Veronika küldte Oxfordból. Az ottani klímának köszönhetően egyszerre nyílik a hóvirág, a nárcisz, a jácint és a tulipán. Ez utóbbi a komposztban érzi a legjobban magát, ahogy erről az egyik fotó is tanúskodik. A házon belül a konyhaablakban virító primula, nárcisz, ciklámen és fürtös gyöngyike gondoskodik a tavaszi hangulatról.
Végre itt a snidlingszezon!
Ehhez a nem túl bonyolult növényhez remekül passzol a következő igen egyszerűen elkészíthető finomság.
Akinek a snidlinges vajas kenyéren egy hangyányit túlmutat a főzőtudománya, az bátran próbálkozhat a következő recepttel:
Snidlinges háromszögek
Hozzávalók:
Tészta
50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
1 tojás
2 dl tej
10 dkg olvasztott vaj
1 kiskanál cukor
1 kiskanál só
Krém
25 dkg túró
5 dkg olvasztott vaj
snidling minden mennyiségben
2 gerezd zúzott fokhagyma
10 dkg reszelt füstölt sajt
csipet só
bors
A cukrot és az élesztőt 1 dl langyos tejben, egy kanál liszttel elkeverjük. A maradék lisztbe beletesszük a tojást és a sót. A megkelt élesztőt hozzáöntjük, majd a maradék tejjel és az olvasztott vajjal alaposan kidolgozzuk. A tésztából 2 cipót készítünk. A cipókat vékonyra kinyújtjuk és megkenjük az elkészített krémmel (a hozzávalókat egyszerűen össze kell keverni). Ezután feltekerjük, óvatosan megnyomogatva lelapítjuk a tetejét, majd háromszög alakúra vágjuk. Zsírozott tepsiben kb. fél órát pihentetjük. Megkenjük tojássárgájával a tetejét és 180 °C-on addig sütjük, amíg aranybarna nem lesz (kb. 40 perc).
Jó étvágyat!
Utolsó kommentek