Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Türelemjáték a fügével

Sok kertbe került az idén új fügefácska. A szerencsésebbek már meg is kóstolhatták a jövevény különleges termését. A régi fügefa-tulajdonosok megtapasztalhatták, hogy egy termés még nem termés. Hosszú kínlódással lehet a melegkedvelő növényt a magyar telekhez idomítani.

fügefalás római módra.jpgFügefalás római módra

0 Tovább

Mit csináljunk a hétvégén?

IMG_9921.JPGJókai-kert

A nagy hőség elmúltával itt az ideje az őszi gyepgondozásnak. Az aszályos nyár sok helyen megviselte a füvet, a kiszáradt foltokat most lehet újravetni, mert a talaj még elég meleg ahhoz, hogy a fűmag gyorsan kicsírázzon.

0 Tovább

Szépség, harmónia, hozzáértés - A kert magyarul (x)

Kezdhetjük vágni a centit, mert ha szeptember, akkor Hortus Hungaricus! Már csak három hét, és újra a régi helyszínen, Szigetszentmiklóson nyílik meg 19. alkalommal az ősz legnagyobb kertészeti szakkiállítása és vására.

1000x280-slide01.png

Szeptember 21-23. között a Flora Hungaria Nagybani Virágpiac területén, mintegy 3500 nm-en várja a hazai kertészeti élet színe-java a növényvilág rajongóit.

0 Tovább

Egerekkel, darazsakkal harcban a haszonért

Az idei szárazság sok kertlakót új túlélési stratégiára késztet. Az már megszokott, hogy szüret tájt versengeni kell a darazsakkal az édes gyümölcsért. Idén mintha kevesebben lennének, azért nem árt résen lenni. Jó tudni róluk, hogy az édes lé jobban érdekli őket, mint a csata az emberhúsért. Mint rutinos cefrekészítő jól megvagyok a darazsakkal, még egyszer sem böktek meg. Ha rám szállnak, legfeljebb nyalogatják a bőrre fröccsent gyümölcslevet, s odébb állnak. Családunkban is csak egyetlen szúrásról tudok, mint utóbb kiderült az egyik lába beszorult egy karikagyűrű alá, s ijedtében bökött a sárga-fekete csíkos "fenevad".

körte.jpg

0 Tovább

Hogyan tegyük el a nyarat? (x)

A folyamatosan érő zöldségek és gyümölcsök egész nyáron ellátnak bennünket teendőkkel, hiszen valamilyen formában megpróbáljuk átmenteni őket a hideg téli napokra. Üvegbe zárva, zacskóba téve, lefagyasztva, szárítva, aszalva, ki hogy. Az élelmiszer-tartósításnak számtalan formája létezik, melyek megismeréséhez szeretnénk most könyveket ajánlani.

Az aszalás és szárítás az egyik legrégebbi tartósítási eljárás. Már az inkák is ismerték, de elterjedt volt az ősi Kínában és Egyiptomban is. A régi korok embere azt vallotta: az utolsóként leszedett gyümölcsök az egész év növekedést serkentő erejét magukban foglalják, így szárított formában tárolva elfogyasztásukkor védelmet nyújtanak a betegségekkel szemben. Míg őseink a napon szárították a termést, manapság már több lehetőség közül választhatunk. A Cser Kiadó Aszalt gyümölcsök és zöldségek című könyvéből elsajátíthatjuk saját kertünk gyümölcseinek szárítását és aszalását, de emellett számos ízletes receptet is találunk, amelyek a felhasználáshoz adnak kreatív ötleteket.

0 Tovább

tg-kapanyel-bk0210

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek