Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hidro-, aero- és egyéb pónia

A föld és a szabad levegő a legbiztosabb és legolcsóbb

A növénytermesztés fő mozgatórugója, hogy a biomassza-építéskor sikerüljön a fotoszintézis révén a légköri széndioxidot lekötni. Kiszámolták, hogy az egész légtengerben kétbillió tonna széndioxid gáz van, és ennek csak egy századrészét kötik le a növények. Tehát a növényi élet terjedésének a széndioxid hiánya nem lehet akadálya.

Vannak olyan várostervek, melyek szerint már nem csak emberek élnek a házakban

0 Tovább

Vadak, halak, s mi jó falat...

Télen az állatok nehezebben jutnak élelemhez, ilyenkor aztán olyan helyekre is ellátogatnak, amelyeket normális körülmények között messze elkerülnek. Amíg a madarakat mindenki lelkesen gondozza, a nagyobb testű állatokat már igyekszünk távol tartani.
Elismerem, hogy egy cinkét sokkal olcsóbb és egyszerűbb télen etetni, mint mondjuk egy vaddisznót, de ez utóbbi sokkal nagyobb károkat tud okozni.

0 Tovább

Sámli és társai

Még nem késő a kertben vagy szobanövényei között sok időt töltő szeretteinknek valamilyen a növényekkel, vagy kedvelt időtöltésükkel kapcsolatos ajándékot vásárolni. Némelyik furán néz ki a karácsonyfa alatt, de biztos örömet lehet szerezni vele.

Öntözőkanna
Télen a legtöbb szobanövény pihen. Ilyenkor éppen csak az életben maradáshoz szükséges nedvességre van szüksége. Nagyon fontos, hogy szűk keresztmetszetű, hosszú csőrű kannából, lassan kapják a vizet. Így nem lesz nedves a száruk, levelük, ami sok növénynél a pusztulással is járhat.

0 Tovább

Hasznos állatok a kertben - A pók

Sorozatunk következő része Halloween közeledtével a pókokat mutatja be. Bár itt a címet egyből módosíthatnám is, mivel nem csak a szabadban élnek, szívesen meghúzzák magukat a lakásban is, jelenlétükről legtöbbször a sarkokban levő hálók árulkodnak. Fontos tudnunk, hogy a pók elpusztítása balszerencsét hoz, tehát takarításnál legyünk körültekintőek!

A pók megítélése kettős: egyrészt sokan irtóznak tőle, másrészt szerencsét hoz. Ennek ellenére igazi kincs, mivel káros rovarokkal (legyek, darazsak, szúnyog) táplálkozik.

0 Tovább

Hogyan főzzünk pálinkát?

A 19. századi Gazdasszony pálinkafőzési tanácsainak utolsó részéhez érkeztünk:

A' Gazdaszszonyi munkákról
Az Égettbor, Rozsolis, Punts, Ratafia, és Szagos-Vizek készitéséről.
§. 101.
Az égetésre ezek a jegyzések szükségesek:
1. A' Lombikot, vagy Kazánt soha se kel egészen teletölteni; külömben azt a' tűz felemésztvén, a' tsőn kifolyatja; hanem egy bak arasztot, vagy a' Kazán behajlásáig üresen kel hagyni.
2. A' megtöltés után, a' Hütő, vagy Csévés helyre igazittatik, és szinig hideg vizzel megtöltetvén a' Kazán alá erős lángoló tűz gyujtatik. Hogy a' törköly a' Kazánhoz ne égjen, többször megkeverik az Égetők. Ha már a' Kazán' válla olly meleg, hogy a' tapogató kéz el nem állja: a' Sipkát rá kel tenni.
3. Hogy a' gőz sem a' Sipka, sem a' tsök' össze eresztéseken ki ne mehessen: a' nyílás betapasztatik. A' tapasz így készűl: végy égetett agyagot, törd apróra, és keverd meg Lenolajjal, a' melyben fejérplajbászt elegyítettél. Némellyek vizes ruhával tekerik által. Amaz jobb e' nél; de drágább.
0 Tovább

tg-kapanyel-bk0210

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek